Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Haldens Roklub  stiftet 24. August 1908. Meldem av Norges Idrettsforbund.

Tunevannsregattaen 2009Tunevannsregattaen ble prikkfritt gjennomført av vår naboklubb Sarpsborg 15. og 16. august. Regattaen har status som Norges Cup regatta og deltakelsen var god. Alle de store klubbene var representert og Haldensroerne Adrian og Oskar møtte gode utøvere i sine respektive klasser. Været var imidlertid ikke på arrangørklubbens side og lørdag regnet det i strie strømmer hele dagen, og søndag blåste det kuling og sjøen var grov for smekre regattabåter.  

På lørdag ble det gjennomført sprintregatta med løp over 500 meter og 200 meter. 500 meter løpene ble avviklet på vanlig måte med heatfinaler, mens 200 meteren ble gjennomført mann mot mann, to båter over banen av gangen. Taperen av de to gikk videre og til slutt står man igjen med to som skal kjempe om seieren.

Oskar var først ut på 500 meter. Junior B roerne blir rangert på bakgrunn av resultater tidligere i sesongen. Oskar har bare startet i en regatta tidligere, men gjorde det så godt i Hortensregattaen at han ble ranket høyt på startlisten og fikk kjempe mot de antatt beste i den første heatfinalen. Oskar har utviklet seg mye siden Horten og ror teknisk overbevisende for tiden. Han fikk likevel litt problemer med å legge opp båten i starten og var ikke klar da starten gikk. Dermed var han sistemann ut. Han rodde seg imidlertid opp til en fjerdeplass i løpet av de 500 meterne. Løpet var jevnt og spennende, og det skilte under 2,5 sekunder mellom 1. plassen og 6. plassen:

1. Sarpsborg Roklubb 1.47,15
2. Moss Roklubb 1.47,20
3. Moss Roklubb 1.47,56
4. Haldens Roklub 1.48,28
5. Sarpsborg Roklubb 1.48,72
6. Årungen Ro- og kajakklubb 1.49,56

Adrian viste også stor teknisk framgang i sitt løp i junior D klassen og kjempet en jevn kamp mot Fana Roklubb underveis. De to vekslet på å lede underveis, men til slutt trakk Fana-roeren det lengste strået med svært knapp margin, bare 24/100 sekund, noe som betyr at godt under en meter skilte båtene i mål.

1. Fana Roklubb 2.20,44
2. Haldens Roklub 2.20,68
3. Fredrikstad Roklub 2.25,62
4. Fredrikstad Roklub 2.31,98
5. Aalesunds Roklub 2.42,20
6. Fana Roklubb 2.42,46

Man kan si at marginene ikke var på Halden roernes side denne lørdagen, men slik er det noen ganger. Innsatsen og resultatene var uansett meget gode.

Under 200 meters sprinten måtte Adrian stille i en årsklasse over den han vanligvis ror i og møtte dermed eldre og mer erfarne roere. Han hang imidlertid godt med i sitt første løp, men måtte likevel se seg slått i den innledende runden.

Oskar gikk videre gjennom to innledende runder. I tredje runde, semifinalen, møtte han en roer fra Bærum som er rangert som den tredje beste junior B roeren i Norge fram til Tunevannsregattaen. Løpet ble veldig tett og i bildegalleriet kan du se et bilde som viser Oskar i svært knapp ledelse kun meter før mål. Bærumsroeren trakk likevel det lengste strået. I finalen vant Bærum Roklubb med klar margin over Moss Roklubb.

Alt i alt må man si at innsatsen i lørdagens løp var veldig bra for begge gutta. Med mange løp over korte distanser fikk roerne verdifull start-trening og erfaring som vil komme godt med i framtidige konkurranser.

På søndagen skulle det vært arrangert løp over normaldistansene. For junior B betyr det 1 500 meter og for junior D fortsatt 500 meter. Vinden var imidlertid så sterk at arrangøren møtte gjøre flere endringer. Løpet til Adrian ble avlyst og løpet til Oskar ble redusert til 1 000 meter. Ved startområdet var bølgene svært høye og skyllet over båtene. For den relativt ferske Halden-roeren ble det en tøff utfordring mot mer rutinerte roere. Forholdene ble noe bedre mot målområdet og Oskar rodde seg opp til en 2. plass i sitt heat, en prestasjon det står respekt av:

1. Stavanger Roklub 5.19,57
2. Haldens Roklub 5.32,37
3. Årungen Ro- og kajakklubb 5.51,03
4. Stavanger Roklub 6.04,44
5. Tønsberg Roklubb 6.45,62

Sportslig sett var Tunevannsregatten veldig vellykket for Haldens Roklub sin del, selv om værgudene gav oss først regn og så vind i massevis.

Det er lagt ut bilder fra løpene i bildegalleriet.

Neste regatta er allerede førstkommende helg 22. og 23. august da Kjørboregattaen m/ sprintmesterskap går av stabelen i Bærum. Vi ønsker gutta lykke til!Del denne siden med andre!

Share on FacebookShare on Twitter

© 2024 Haldens Roklub